Heckklappe offen? – de oplossing

Weet je nog dat ik problemen had met Silvia – mijn mooie Caddy van 4-6-2009 – die liep te zeuren dat de Heckklappe Offen (achterdeur/kofferbak open) was?

Nou vanmorgen om 09:00uur stond ik bij Sanato om Silvie alleen te laten en te zorgen dat de doktoren (of noem ze monteurs) haar kleine ongemakje konden verhelpen.

Ik had op een duitstalig forum gelezen dat het probleem kon liggen aan het feit dat de ruitensproeier op de achterruit kon lekken aan de binnenkant en dat het water dan onder in de achterdeur kon achterblijven en daardoor kortsluiting kon veroorzaken.
Met name kreeg ik het idee dat dat ook wel bij mij het geval kon zijn want elke keer als ik optrok of afremde dan hoorde ik ‘plong’ (of was het ‘pling’) en ging het rode waarschuwingslichtje weer branden of weer uit.

En het stomme was het heeft maar twee dagen geduurd en dat waren de koude dagen. Vermoedelijk kon dan het water niet goed verdampen en bleef het kortsluiting veroorzaken. Als het wat warmer was dan was het probleem dus weg.

Nou dat allemaal gemeld vanmorgen en verdomd toen ik om 16:50uur de auto ging halen zei de mevrouw van de service balie dat er inderdaad water in de deur was gevonden en dat het slot vervangen was. Oh en omdat mijn auto nog 50.000km in de garantie zit hoefde ik nul komma niks, nada, noppes te betalen.

Oh en Pon wist nog niet van dit probleem, ja dat het bij een Transporter wel vaker voorkwam, maar bij een Caddy (nog) niet. Dus die hebben ook weer wat geleerd.

Hans

Hans is werkzaam in de IT. Was vroeger eigenaar van een webhosting bedrijf. Om bij te blijven met de hosting technieken begonnen met dit blog. Schrijft zeer regelmatig onregelmatig.