Wat is de waarde van tijd?

In mijn vorige blog had ik er het al over dat de tijd voorbij vliegt. Het einde van 2014 komt er snel aan, sterker nog over 10 dagen is het alweer 1 januari 2015 en hebben we de oliebollen alweer achter de kiezen.

Voor mijn gevoel gaat het de laatste jaren steeds sneller. Hebben jullie dat ook? Vroeger op school leek dat echt niet zo naar mijn gevoel. Want wie kan het zich nog herinneren dat die lesuren zo traag gingen. Die saaie leraar waar je bij in slaap viel. En toch was het in een mum van tijd weer vakantie.

Ik kom uit de vorige eeuw. Dus ik weet nog dat ik op mijn 16e zat te mijmeren met een goede vriend over de millennium wisseling. Ik zou dan iets van 28 jaar zijn! Dat was een gedachte die ik toen maar snel verwierp. Het leek ook zo ver weg!

Ondertussen is het bijna 2015 en is het dus alweer 15 jaar geleden dat we een nieuwe eeuw in gingen. Soms lijkt het gisteren en soms lijkt het eeuwen geleden. Toen zaten we nog in de stress dat alle computers zouden omvallen vanwege een onbeduidende ‘bug’. Die bleek gelukkig mee te vallen, want volgens mij is er niks gebeurd. Complete project teams werden opgetuigd om door alle computer code te gaan. Klanten vroegen om een garantie dat de computer ‘millennium bug’ vrij zou zijn. Vliegtuigen werden overal aan de grond gehouden en geparkeerd tussen 31 december 1999 en 1 januari 2000.

Tegenwoordig volg ik een Middle Management cursus en bij het onderdeel Time Management kregen wij een YouTube filmpje te zien over “The Value of Time”. Bekijk het maar eens, duurt 3 minuut 12…..

… en sinds het bekijken van dit filmpje ben ik eens gaan nadenken over de waarde van tijd.

Wie kent het niet: Je bent druk op je werk bezig om geld te verdienen om van te kunnen leven. Je gaat te laat weg om naar een afspraak te gaan en wilt niet té laat komen, dus je bent aan het stressen. Loopt het risico om een snelheid overtreding te krijgen of nog erger… je ziet niet dat oude vrouwtje oversteken! Brr… je moet er niet aan denken.

Misschien herken jij je er niet in, maar ik merk het wel aan mijzelf. Ik vlieg bij tijd en wijle mij zelf voorbij. Okay, heb gelukkig nog niet een ongeluk veroorzaakt, maar we leven in zo’n gejaagde maatschappij en realiseren ons soms niet dat ‘tijd’ waardevol is!

Want denk maar na… Als jij elke dag 86.400 euro gestort krijgt op je rekening en je weet dat het na 1 dag weg is. Dan ga je toch anders nadenken over tijd? En wat de waarde van tijd is?

Ik ga er proberen meer van te genieten in het nieuwe jaar! Ik hoop jij ook!

 

 

 

Hans

Hans is werkzaam in de IT. Was vroeger eigenaar van een webhosting bedrijf. Om bij te blijven met de hosting technieken begonnen met dit blog. Schrijft zeer regelmatig onregelmatig.