Hangover en BTW

Woensdag avond zijn Huisgenoot en ik weer even naar de plaatselijk bioscoop geweest in Hillywood. Gewoon om even te ontspannen. Ik zal zo even uitleggen welke film. Tenzij de slimme lezer al een link heeft gelegd.

Maar waarom ontspannen? Nou… dinsdag en woensdag waren drukke dagen. Huisgenoot zoekt namelijk werk. Fulltime of tijdelijk, afhankelijk of hij een vervolgopleiding vind die bij hem past. Hoe dan ook: twee weten meer dan één is het aloude gezegde dus heb ik mijn oude – verroeste – sollicitatie technieken maar even van stal gehaald en hem beetje op weg geholpen.

Maar solliciteren is geen geen sinecure. Alles moet via internet. Inschrijven, CV versturen. Zelfs als je persoonlijk bij een uitzendburo staat met een aantal exemplaren van je CV is het: “Mail de CV maar even!”. Tijden veranderen. Mocht je dus overigens nog ergens een (bij-)baan weten in Hilversum – Utrecht – Amsterdam – Almere – Amersfoort dan is Huisgenoot heel blij. Hij kan per direct beginnen! Mail mij maar even of laat een reactie achter.

Maar goed… de boog kan niet altijd gespannen zijn en dus was het tijd voor de bioscoop. Nou ben ik zelf een rare met films. Ik lees mij niet in, ik zoek niet naar trailers, ik ken niet veel filmsterren (behalve Leonardo DiCaprio). Althans ik ken ze vaak niet van naam. Dus als ik ergens een trailer zie met een naam of gezicht, dan heb ik niet gelijk zoiets van: “Oh dat is een goede acteur, daar moet ik heen!”. Kort verhaal langer makend: Huisgenoot heeft dat dus allemaal wel wat ik ontbeer op het gebied van films. Elke keer blijf ik mij verbazen als hij een film kiest dat ik er blij, happy en ontspannen of ‘impressed’ uitkom.

Dus van de week ook weer: “Er draaien de volgende films in Hilversum…(ik ga ze niet allemaal opnoemen hoor)!”. “Oh, Hangover 2 is heel leuk!! Daar moeten we heen!” was het antwoord van Huisgenoot. Dus zonder enige (film) voorkennis volg ik als een blind paard dan maar zijn advies en 10 minuten later staan we in de bioscoop. En ja, die tijd is gebaseerd op de benenwagen. We waren net binnen en de hoofdfilm begon al na 1 trailer. Die trailer ben ik overigens alweer vergeten! Heerlijk als je niet hoeft te wachten!

Hangover 2 begint op een manier die ik totaal niet snapte en voor je het weet zit je in een ‘flashback’. Flashbacks zijn niet mijn sterkste punt. Maar binnen no-time biggelden echt de tranen over mijn wangen. En dat is niet overdreven. Ik heb geregeld dubbel gelegen van de humor in de film en sommige karakters. Werkelijk tot 2 keer toe de tranen op mijn wangen gehad. Ik geloof dat Huisgenoot schrok. Want hij was mijn rare lach wel gewend (of niet maar dat vraag je hem maar een keer), maar tranen??

Tranen van het lachen. Dat was lang geleden. Maar de film is een aaneenschakeling van rare gebeurtenissen. Neem daarbij een aantal acteurs die werkelijk op een leuke manier typecasts neerzet en succes verzekerd voor een anderhalf uur lachen.

Zoals je gewend bent zeg ik niet veel over de inhoud en laat ik maar weer een trailer plaatsen. Dan kun je zelf bepalen of je de trailer gaat bekijken of je – net als mij – je laat verrassen in de bioscoop.

Donderdag was echter weer een dag van werken en de BTW aangeven en betalen. Elk kwartaal is dat weer hetzelfde liedje. Elk kwartaal zit ik overal weer bonnetjes te rapen. Elk kwartaal zit ik alles weer in Excel te proppen en dan komt er een bedrag uit. En ja, als je het goed doet dan moet je BTW betalen. Dus ik heb het weer goed gedaan want ik moest weer betalen. Dus als je vandaag over een mooie asfalt weg rijdt, denk dan even aan mij. Een heel klein stukje asfalt is door mij betaald. Of die vuilniswagen waar je achter staat te wachten… ik heb meebetaald aan die mensen. Toeter en groet ze maar even namens mij!

Okay… ik weet dat ik niet de enige ben die belasting moet betalen. Elke ondernemer of werknemer betaald ergens wel een stukje belasting en betaald zo mee aan onze Staatskas.En onze coming-out minister de Jager beheerd dat allemaal met de beste intenties. Wie nog geen belasting betaald? Huisgenoot! Studeren heeft dus toch meer voordelen dan alleen kennis vergaren.

Studietijd heb ik echter al gehad en niet het beste uitgehaald. Dus ik ga zo maar weer braaf naar mijn werk. Over mijn stuk weg. Toeterend naar de politieman of andere overheidsdienaar die ik deels heb betaald.

Oh en vergeet niet dat het vandaag “SysAdmin Day” is! Dus wees lief voor de systeembeheerder op je werk! Als ex-systeembeheerder weet ik dat het zeker wordt gewaarderd!

Werk ze!

Hans

Hans is werkzaam in de IT. Was vroeger eigenaar van een webhosting bedrijf. Om bij te blijven met de hosting technieken begonnen met dit blog. Schrijft zeer regelmatig onregelmatig.