Waar moet dat heen met ons land?

Het is nu bijna 2 maanden geleden dat ik wat geschreven heb op dit – niet te evenaren – blog. Met nadruk op bijna, want had ik nog twee dagen gewacht dan was het bijna 3 maanden geleden dat ik wat geschreven had. Maar dat terzijde.

Waar moet dat heen met ons land? Dat is de hamvraag van dit artikel.
Waarom? Nou het zomerreces in de tweede kamer is voorbij. Ministers, Staatssecretarissen en kamer leden en Frits Wester zijn teruggekeerd van vakantie. Ook wel bekend onder de categorieën werkstage’s, luieren in de zon en skutjeszeilen voor Frits.
Iedereen heeft recht op vakantie, maar dat terzijde. Maar wat er in de afgelopen paar weken nou toch allemaal weer gebeurd is in Den Haag e.o. is werkelijk waar té erg voor woorden vind ik. Dus eigenlijk zeg ik dat ik het niet moet opschrijven, maar toch ga ik het delen met jou.

De Hoge Raad bepaald dat de ID kaart gratis moet zijn. Want, zo bepalen de hoge rechters in het hoogste rechtsorgaan, als “de overheid wil dat men zich moet identificeren, dan moet de burger deze kaart kosteloos krijgen van de overheid!”.
Gevolg 1: nog de volgende dag een stormloop op de gemeente balies, lange wachtrijen, omzet voor de pas fotografen en een gratis ID kaart voor de gelukkigen die op tijd waren.
Gevolg 2: Minister Piet Hein Donner maakt binnen no-time een spoed wet (ook genoemd in de media een reparatie wet) en jast die er vandaag maar even door de 2e kamer. De meerderheid is voor, dus nu kan het door naar de 1e kamer.
Gevolg 3: Waarschijnlijk moeten de mensen die een gratis kaart hebben gekregen deze alsnog betalen. Hoe gekker moet het worden?
Overigens heeft de 1e kamer nog zoiets van: “Tja, Piet Hein, leuk wat je wilt, maar wij laten het even bezinken en gaan het met een week of 3 wel eens behandelen!”. Zullen de 75 senatoren van de 1e kamer zolang nodig hebben om het wetsvoorstel op hun nieuwe Ipad2 te gaan lezen?? Maar dit terzijde.

Piet Hein Donner, of moet ik zeggen: zijne excellentie Piet Hein Donner, is een minister waar ik totaal geen hoogte van kan krijgen. Was minister onder Balkenende 1, 2 en 3. Trad af in September 2006 vanwege de “Schiphol brand” en komt doodleuk in Februari 2007 terug als Minister in Balkenende 4. En als je dan denkt, na Balkenende 4, “daar zijn we vanaf!” komt hij weer terug in Rutte 1.
Als jij of ik echt iets heel erg fout doen bij onze baas staan wij op straat en hoeven wij niet meer terug te komen. Dus hoe Excellentie Donner dat toch voor elkaar krijgt is mij een raadsel.

Dan de zorgverzekering premie. Gisteren werd bekend dat deze met zo’n € 3,00 per maand, zo’n dikke € 40,00 per jaar, duurder gaat worden in 2012. Eigen risico van € 170,00 naar € 220,00. Oh en uiteraard krijgen we dan minder in ons basis pakket. Dit kan toch niet zo doorgaan? Zeker niet zolang er meer goedverdienende dokters en managers dan verplegers (m/v) zijn!

En ik moet toch nog even wat kwijt over de #APB (voor de niet Twitteraars: dit zijn de Algemene Politieke Beschouwingen) die traditioneel na de 3e dinsdag in September worden gehouden. “Doe eens normaal!”, “Tjonge, Tjonge, doe zelf normaal!” werd over en weer geroepen in de 2e kamer. Iedereen weet over wie ik het heb. Gedoog partners Wilders en Rutte lopen als twee kleine kinderen te kissebissen. Ik heb met afschuw zitten kijken. Ik ben van mening dat dit soort taalgebruik niet thuishoort in onze 2e kamer. Okay, ze (kamer leden, ministers en staatssecretarissen) ‘ouwehoeren’ te veel en gebruiken soms taalgebruik wat een normale burger niet snap. Maar om zo te gaan lopen schelden? Néé, dat gaat mij echt té ver!
MP Rutte had zijn mond moeten houden en zich tot de Voorzitter moeten richten en zij (Mevr. Verbeet) had de heer Wilders tot rust moeten manen en een ander taalgebruik.

Ik voorspel dat dit kabinet de rit niet gaat uitzitten en dat we, voor de verandering, weer vroeger dan normaal naar de stembus kunnen.

Klink ik wat te geïrriteerd? Té fel? Sorry, maar mijn hoogtepunt vandaag was toch wel de vondst van een vliegtuigbom bij Utrecht-Noord. Oprit naar A27 dicht, Treinverkeer stil gelegd en je kan de klok gelijk zetten dat het verkeer muurvast komt te staan. Uiteraard precies op de route naar mijn huis in het pittoreske Hilversum.
Dat ding (vliegtuigbom, red.) ligt er al sinds de 2e wereldoorlog. Waarom moet dan gelijk de ‘wereld’ stil gezet worden als dat ding opeens gevonden wordt? Zo’n bom(metje) ligt er al 60 jaar zonder zich te roeren. Zo’n bom(metje) gaat volgens mij niet opeens af na 60 jaar. Denk ik dan, maar dat zal de EOD niet met mij eens zijn. Ieder zijn vak zullen we maar zeggen!

Ik sluit af met – voor mij – goed nieuws! Dankzij het parkeerbeleid van de Gemeente Hilversum is parkeer overlast in mijn straat toegenomen. Groot was dan ook de verbazing dat ik gewoon precies voor de deur kon parkeren vandaag. Maar dit terzijde! 😉

Hans

Hans is werkzaam in de IT. Was vroeger eigenaar van een webhosting bedrijf. Om bij te blijven met de hosting technieken begonnen met dit blog. Schrijft zeer regelmatig onregelmatig.

Kalender

september 2021
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Instagram

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.