Voorjaar is Zomer, Zomer is Herfst en andere blabla

Even een mededeling van huishoudelijke aard. Dankzij de jongste update aan ons Blogsoftware pakket beschikken we nu weer over een nieuw design. We wachten nog op de definitieve layout van onze webdesigner Roland. Maar dat komt eraan!

Nou en om te beginnen ga ik geen excuses meer maken voor het feit dat het weer te lang geleden is dat ik heb geschreven op andershans.nl. Dat heeft toch geen zin meer, want dan blijf ik bezig! Sommige gewoontes zijn hardnekkig en zullen wel nooit veranderen. Waaronder het beloven dat je vaker gaat schrijven en het toch niet doet.

Wat ga ik dan schrijven? Nou ja als je de titel mag geloven ga ik het hebben over het weer. Maar niet helemaal hoor. Want over het weer kunnen we kort en krachtig zijn, dat is momenteel k*t! Maar hé wat waren we verwend in het voorjaar. Toen was het zo warm en droog dat de mussen dood van het dak vielen. Nu strómen de mussen dood van het dak.

Afgelopen week was het bar en boos: dinsdagavond (12-07) begon in Hilversum de regen om 19:45u. Op 15 juli om  05:30u stopte het pas. In tweeënhalve dag is toen 56,8mm regen gevallen. Denk nou niet dat ik zelf pretendeer Piet Paulusma te zijn, deze informatie komt van MeteoHilversum.

Goed om terug te komen op de titel van dit stuk. Het lijkt wel of de seizoenen verschuiven! Voor de vakantie spreiding is dat wel beter. Neem ik in het voorjaar (zo rond mijn verjaardag) lekker vrij! Dan kan ik filevrij doorrijden als jullie vakantie hebben. 🙂

Wat is er dan voor de rest gebeurt sinds mijn laatste item op AndersHans.nl? Nou dat was 26 mei 2011 zag ik net. Want het item van 6 juni 2011 kwam uit de koker van Huisgenoot a.k.a. Dominic na goed journalistiek zoekwerk. Hebben jullie overigens wat aan de versiertips gehad?

Goed, wat is er gebeurt sinds 26 mei 2011. Nou het weer hebben we al besproken. Er zijn ook dingen gebeurd die niet Blog waardig zijn ivm privacy van de betrokkenen. Klinkt dat lekker geheimzinnig hè?

Overigens wil ik dat wel gelijk even delen. Sinds dat ik Twitter en Bloggen heb ik ontdekt, moet ik mij soms echt inhouden om niet mijn gedachten/emotie’s gewoon botweg te uiten! En geloof mij dat is moeilijk. Soms probeer ik het met een cryptische Tweet. In de hoop dat dan alleen de betrokkene mijn Tweet snapt. Nou dat hangt dus af van de intelligentie van de betrokkene en dat komt niet altijd zo over. Maar ik ben het dan wel kwijt. Lekker Puh!

Goed… Huisgenoot zit sinds eind juni vakantie te vieren in het zuiden van het land. Dat betekend dat ik – na een periode van 10 maanden – weer alleen thuis zit momenteel. Is dat wennen? Ja dat is wennen! Je mist het toch als je thuiskomt dat er iemand is. Die de ene dag het eten verzorgde waardoor ik even kon ‘bijkomen’ op de bank van de werkdag. De andere dag moest ik dan even wachten met crashen op de bank, want dan moest ik het eten verzorgen. Maar links- of rechtsom is er iemand thuis die tegen je praat. Nu is het stil in huis. Geen verhaaltjes hoe het was op school. Geen grappen. Geen dingetjes die alleen wij met zijn tweeën meemaakten als huisgenoten.

Het is niet alleen kommer en kwel hoor. Het is een goede test om te kijken of ik nog alleen kan wonen. En weet je… Dat lukt wel.

Vandaag kwam zelfs de bovenbuurvrouw even buurten. Niet om de suiker te lenen. “Nou Nou” hoor ik  je denken “is dat wereldschokkend nieuws”. Nee niet helemaal, maar wel grappig. Ze moest een blikopener hebben. Haha. Nou die had ik gelukkig, maar moest ook bij mij na lang zoeken in de keukenladen naar boven worden getoverd. Waar Moeder wel niet goed voor geweest is in het verleden.

Over Moeder gesproken. Die is vandaag 65 jaar geworden. Wat een respectabele leeftijd toch? En afgezien van een hartaanval twee jaar terug doet het oudje het nog aardig goed. ;-). Vader ben ik in 2008 – helaas – verloren en merk steeds vaker dat ik die “Ouwe” zoals ik hem gekscherend (tot groot ongenoegen) noemde toch wel mis.

Van de week nog was ik aan het opruimen en kwam ik allerlei rommeltjes en dingetjes van hem tegen. Dat is toch wel weer raar. Dan begin je de aanwezigheid van Moeder toch weer meer te waarderen. “Ouders kun je soep van koken!” zei iemand ooit tegen mij. Die spreuk ben ik gaan blijven gebruiken en het klopt. Soms ben je ze liever kwijt dan rijk. Maar als je ouder wordt dan ga je het toch meer waarderen. Dan wordt het ‘gezeik’  van vroeger later opeens toch ‘goede raad’.

Zijn er dan ook nog leuke dingen gebeurd? Ja hoor. Hilversum Alive 2011 was weer top! Huisgenoot heeft mij gelijk even zijn werkplek bij De Vorstin laten zien. Leuke tent, was er nog nooit geweest sinds het bestaan ervan.

Achterneef Marnix doet het goed met karten. Staat na 4 wedstrijden fier op de 2e plek in het kampioenschap, dankzij de begeleiding van ondergetekende en Huisgenoot. Het is onwijs leuk – en leerzaam – om te sleutelen en te coachen. Voor kartbanen.nl zijn we aanwezig geweest bij de 1e kwalificatiedag van de Red Bull Kart Fight. Als het meezit krijgen we ook nog accreditatie voor de finale tijdens de Masters of Formula 3. Mag ik – samen met Huisgenoot – als journalisten de finale verslaan in schrift en foto. Daarmee volg ik gelijk Vader in zijn voetsporen, die heeft ook een grijze maandag als journalist zijn centjes verdiend.

En nu begin ik een ‘writers block’ te krijgen, want weet ik niks meer te melden. Dus hou ik er voor nu mee op!

 

Dinsdagavond (12-07) begon de regen om 19:45u. Vanochtend om 05:30u stopte het. In tweeënhalve dag is 56,8mm regen gevallen.

Hans

Hans is werkzaam in de IT als Product Manager. Was vroeger directeur van een webhosting bedrijf. En om bij te blijven met de technieken achter WordPress begonnen met dit blog. Schrijft zeer regelmatig onregelmatig.