Kan sociale media eenzame kerstdagen verhelpen?

Ja… is dat even een titel die oproept tot nieuwsgierigheid of niet dan?

Wat is het geval? Nou ik ben nieuwsgierig of de sociale media (waaronder ik Twitter, Hyves en Facebook beschouw) kan helpen tegen het verhelpen van eenzame kerstdagen.

“Heeft er iemand dan geen afspraken met de kerst?” hoor ik je denken, “iedereen heeft toch al zijn kerstdagen ver van te voren geboekt met etentjes bij (schoon-)familie, ouders of andere mensen?”.

Nou jij hebt misschien je kerstdagen al volgeboekt. Maar ik weet iemand die dat nog niet heeft en die bij god niet weet wat hij kerstavond, 1e kerstdag of 2e kerstdag moet gaan doen, laat staan waar hij gezellig gaat eten!

Wie die iemand is? Nou dat ben ik!

Maar jullie denken wellicht: Hans is toch al bomvol met de kerst, hij is altijd druk, heeft geen tijd, heeft geen zin. Zit vast niet op mij/ons te wachten.

En dat denk ik dan ook over jou/jullie. Jij/Jullie hebben vast al afspraken. Jij/jullie zijn druk met van alles en nog wat en zitten vast niet op mij te wachten. Dat geeft ook niet, maar ja, dan kom je dus wel in een impasse en lopen wij elkaar dus mis met de kerst. :-).

Maar dit jaar ga ik het anders doen! Dus :

Vrijgezel(lige) jongen van 39 jaar jong, houdt van kaasfondue, gourmetten, (steen-)grillen, pannenkoeken, hollandse pot, carpaccio en gezellig tafelen met één of meerdere personen. Kan best een avond zonder zijn sigaretje (of verplaatst zich even naar buiten). Zoekt een date voor kerstavond (24-12), 1e kerstdag (25-12) of 2e kerstdag (26-12). Vervoer/Afstand geen bezwaar binnen Nederland (dus van Limburg tot Drenthe maakt niks uit). Meedelen in de kosten van de lekkere maaltijd is uiteraard geen probleem.
Heb je een plek over aan de kerstdis en voel jij je aangesproken, laat een reactie achter bij dit bericht!

Is het onbeleefd om jezelf uit te nodigen? Ik weet het niet! Raar is het misschien wel. Maar hey, waarom niet eens kijken of dit experiment gaat werken zodat Sociale Media toch de eenzame kerstdagen kunnen verhelpen!

Hans

Hans is werkzaam in de IT. Was vroeger eigenaar van een webhosting bedrijf. Om bij te blijven met de hosting technieken begonnen met dit blog. Schrijft zeer regelmatig onregelmatig.

5 comments

  • Goh, nou… antwoord op je vraag of sociale media eenzaamheid verhelpen kan heb ik niet, maar je komt in ieder geval gelijken tegen 🙂

    Ik weet niet of je op zoek bent naar een hele groep mensen om kerst te vieren, maar ik heb kerstavond/1e kerstdag nog geen concrete plannen. Al ben ik niet bang dat ik me ga vervelen, heb net 5 boeken van Henning Mankell gekocht om de kerst lekker relaxed door te komen (+ de week vakantie die erop volgt) en kerstavond is het vast gezellig in de kroeg 🙂

  • Hans, het werkt! 🙂
    Wij hebben van die op losse schroeven plannen, komt ook door het weer. Kerstavond in elk geval lekker thuis, denk ik, kijk daar gaan we al.

  • Je kan natuurlijk ons mam uitnodigen bij jou thuis, gooi jij toch even een leuk etentje!!!

Kalender

september 2021
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Instagram

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.